Tanımları Anlamak

Glukoz-fruktoz şurubu, izoglukoz, HFCS gibi terimler genellikle karıştırılır ve birbiri yerine kullanılır. Bu bölüm bu [...]

Bir Konuk Bir Konu: Prof. Dr. Aziz Tekin

Yağ tüketimi ile ilgili bilimsel gerçeklerden uzak bazı haber ve paylaşımlarla karşılaşmaktayız. Prof. Dr. Aziz [...]

Nişasta Bazlı Şeker Hakkındaki İddialara Cevaplar

Birçok gıdanın üretiminde tek başına veya sakarozla birlikte kullanılan bir şeker daha bulunmaktadır; bu şekere [...]

Avrupa Birliğinde (AB) Şeker Üretim Kotalarının Kaldırılması

”Avrupa Birliğinde (AB) Şeker Üretim Kotalarının Kaldırılması” Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları 1. AB [...]

Kafayı Karıştıran Şeker Tartışmaları

Prof. Dr. AZİZ EKŞİ Ankara Üniversitesi Gıda Müh. Bölümü Tartışma konusu bu kez şeker. Gıdadaki [...]

Nişasta Bazlı Şeker Bilgi Notu

Şeker nedir? Şeker kimyasal anlamıyla karbon, hidrojen ve oksijen atomlarının belirli bir düzende birleşerek oluşturduğu [...]

Ulusal Beslenme Platformu Kamuoyu Açıklaması

Son günlerde ülkemizde fruktoz ve nişasta bazlı şekerlerin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine yönelik tartışmalar [...]

Nişasta Bazlı Şekerler

Son dönemlerde gündeme gelen ve nişasta bazlı şekerleri (NBŞ) hedef alan açıklamaları ve gelişmeleri yakından [...]